Przepis tajski czarny pieprz i czosnek tofu jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 4,02 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś dodatkowy bulion, cebulę, wyjątkowo twarde tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką, Tajskie Tofu Z Cukinią, Czerwoną Papryką I Limonką, oraz Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką.
Instrukcje
1
Pokroić tofu na 1/2-calowe plastry. Delikatnie wciśnij każdy kawałek między ręczniki papierowe, aby usunąć część wilgoci. Następnie pokrój każdy plasterek w prostokąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Umieścić w torbie ziplock.
3
Połączyć przyprawy Tofu w małej misce i zalać tofu. Uszczelnij torbę i delikatnie obróć ją, aż tofu będzie całkowicie pokryte przyprawą. (Można to zrobić z wyprzedzeniem i pozwolić tofu marynować silniejszy smak, ale to nie jest obowiązkowe.) Rozgrzej piekarnik do 204°. linia blachy do pieczenia lub naczynia z pergaminem. (Mata silikonowa będzie również działać, ale pergamin na oprawie blachy do pieczenia daje chrupiące tofu bez klejenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Wyjąć z piekarnika. Podczas gotowania tofu, posiekać wszystkie warzywa i połączyć składniki sosu w małej misce. Około 10 minut przed wykonaniem tofu, rozgrzej dużą, głęboką patelnię nieprzywierającą lub wok na średnim ogniu. Spryskaj lub pocieraj olejem, jeśli chcesz, ale jest to opcjonalne. Mieć około pół szklanki wody lub bulionu w gotowości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Dodać paprykę i smażyć przez kolejną minutę. Następnie dodać czosnek i grzyby i gotować kolejne dwie minuty, dodając płyn przez łyżkę w razie potrzeby. Jarmuż wymieszać, dodać około 2 łyżek płynu i szybko przykryć. Po minucie wymieszać i w razie potrzeby dodać płyn. Gotować pod przykryciem jeszcze minutę, a następnie dodać szparagi i trochę więcej płynu. Przykryć i gotować, aż szparagi będą miękkie-chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron Rigatoni
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Jarmuż
10
Dodać sos i gotować, aż zostanie podgrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Podawać warzywa z tofu na górze, lub mieszać tofu do warzyw i służyć na ryżu lub makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.