Tacos z indyka z salsą żurawinową
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańska przepisy do pudełka z przepisami, Tacos z indyka z salsą żurawinową może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 190 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cukier, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Grillowane Tacos Z Indyka + Salsa Z Rzodkiewki Mango, Chipotle Quinoa słodkie ziemniaki Tacos z pieczoną żurawiną granat Salsa, oraz Krokiety z indyka z salsą żurawinową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj salsę żurawinową:
Umieść żurawinę, jabłko, chile, cukier, imbir, kolendra, i sok z limonki lub cytryny w maszynce i pulsować, aż grubo rozdrobnione, o 10 krótkich impulsów.
Odstawić 15 minut na żurawinę do maceracji. Można również użyć żurawiny relish, wystarczy dodać posiekane chili i kolendry.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Jeśli nie używasz świeżo wykonanych domowych tortilli, najpierw musisz je zmiękczyć.
Na patelni umieścić niewielką ilość (1/2 łyżeczki) oleju i rozprowadzić, aby pokryć dno patelni.
Umieść tortillę na patelni i pozwól jej podgrzać, aż zaczną tworzyć się bąbelki. Więc odwróć go.
Połowę tortilli posypać startym serem, a na wierzchu posiekanym gotowanym indykiem. Złóż pustą połowę tortilli na boku z serem i indykiem (jak omlet).
Gotuj, aż ser zacznie się topić, a następnie odwróć taco, aby tortilla Brązy na drugiej stronie, jak również. Nadal gotować tacos w ten sposób.
Aby służyć, otworzyć tacos i umieścić trochę posiekanej sałaty i dużo salsy żurawinowej na ser i indyka.
Dekoruj świeżymi liśćmi kolendry.