Tacos rybne z dwiema salsami

Tacos rybne z dwiema salsami
Przepis rybne Tacos z dwoma salsami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Na $7.02 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 2 fanów. Jeśli masz pod ręką ogórek, sól, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Spróbuj Jack Crevalle (Lub Inne Ryby) Tacos Z Rybami, Cukinia i czerwona papryka Enchiladas z dwoma salsami, oraz Steki z kminkiem z dwoma salsami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować salsę pomidorową, połączyć pierwsze 8 składników w małej misce; przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Aby przygotować salsę mango, połącz mango i następne 7 składników (przez 1/8 łyżeczki soli) w małej misce. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Aby przygotować rybę, połącz 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, kminek i czosnek w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Dodaj rybę do worka; uszczelnij. Marynować 15 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Wyjąć rybę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Posypać obie strony ryby równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem lub pożądanym stopniem przydatności. Płatki ryb na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Aby przygotować tacos, umieść tortille na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grill 10 sekund z każdej strony. Podziel rybę i kapustę równomiernie na połowę każdej tortilli; każdą tortillę polej salsą i 1 łyżką kwaśnej śmietany. Fold tortille na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany obrany ogórekposiekany obrany ogórek1(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek extravirginoliwa z oliwek extravirgin11 funt cukinii,oliwa z oliwek extravirginoliwa z oliwek extravirgin410-calowy(10-calowe) tortille mączne(10-calowe) tortille mączne596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula0(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1(może być lub przeglądać)mielony pieprz habaneromielony pieprz habanero680Orzechy dowolne (posiekane)filety z halibutafilety z halibuta2(zima)mielony pieprz jalapeñomielony pieprz jalapeño1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietana o obniżonej zawartości tłuszczuśmietana o obniżonej zawartości tłuszczu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane obrane mangoposiekane obrane mango2(może być lub przeglądać)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany żółty lub pomarańczowy pomidor (około 1 medium)posiekany żółty lub pomarańczowy pomidor (około 1 medium)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta czerwona rozdrobnionakapusta czerwona rozdrobniona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany pomidor (ok. 2 średnie)posiekany pomidor (ok. 2 średnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn