Słomki serowe w pesto
Serowe paluszki w pesto mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 136 kalorii , 2 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 40 osób. Za 48 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz pod ręką pesto, jajko, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 37 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy obejmują : Serek śmietankowy z suszonymi pomidorami i ciastem pesto , Pizza z figami i serem kozim z pesto i Pizza z serem kozim z pesto .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Połącz serek śmietankowy, parmezan, jajko i 1/4 łyżeczki soli w małej misce; dobrze wymieszaj. Przełóż do zamykanego woreczka; odetnij róg, aby zrobić otwór o średnicy 1/4 cala.
Rozłóż stos arkuszy filo na czystej powierzchni. Pracując szybko, aby zapobiec wysychaniu ciasta, posmaruj górny arkusz roztopionym masłem, a następnie wyciśnij nadzienie serowe wzdłuż długiego brzegu ciasta do 1/2 cala od końców. Złóż końce nadzienia, a następnie zwiń ciasto, aby utworzyć słomkę.
Ułóż na blasze do pieczenia; powtórz czynności z pozostałymi arkuszami ciasta filo i mieszanką serową.
Piec do uzyskania złotego koloru, przez 10–12 minut.
Podawaj słomki serowe z pesto.
Zdjęcie autorstwa Marka Petersona