Słodko-kwaśny kurczak BBQ z marynowaną kapustą pekińską i marchewką

Słodko-kwaśny kurczak BBQ z marynowaną kapustą pekińską i marchewką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj słodko-kwaśne suwaki z kurczaka z grilla z marynowaną kapustą pekińską i marchewką. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1134 kalorii, 62g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, masło, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chiński BBQ Pulled Pork Sliders z marynowanymi Cuk i marchew i sosem słodko-gorącym musztardowym, Kapusta słodko-kwaśna i marchew, oraz Słodko-Kwaśna Kapusta Pekińska Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać hoisin, miód, soja, pięć przypraw w proszku, pokruszony czerwony pieprz i olej sezamowy w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sos HoisinSos Hoisin
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połowę marynaty zalać kurczakiem w plastikowej torbie i marynować przez 3 do 4 godzin w lodówce, obracając raz w połowie. Zarezerwuj pozostałą marynatę. Marynowana kapusta: zagotować 1/2 szklanki wody, octu, cukru i soli, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Zdjąć z ognia i dodać marchew, pokruszony czerwony pieprz i kapustę. Wymieszać do połączenia i odstawić na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy na średnie ciepło. Grill zalać olejem roślinnym. Grilluj udka kurczaka, aż nie będą już różowe w środku, a temperatura wewnętrzna wynosi 165 stopni F, od 8 do 10 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Pozostaw na 5 minut, a następnie posiekaj, Wrzuć marynatę i włóż nasiona sezamu. Masło i grill bułki z obu stron, aż złoty kolor, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Na spód bułki ułożyć duże ilości lśniącego kurczaka, następnie odsączoną garść marynowanej kapusty i marchewki, a na wierzch gorącą musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Składniki

11 funt cukinii,Chinese five-spice powderChinese five-spice powder1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobnione marchewkirozdrobnione marchewki1(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2(zima)sos hoisinsos hoisin2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszony proszek musztardowysuszony proszek musztardowy1małe główkiKapusta chińska lub napa, umyta i cienko pokrojona (ok. 4 szklanki)Kapusta chińska lub napa, umyta i cienko pokrojona (ok. 4 szklanki)1(może być lub przeglądać)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy1(może być lub przeglądać)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy11 funt cukinii,prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy2(zima)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu907Orzechy dowolne (posiekane)udka z kurczaka bez kości, bez skóryudka z kurczaka bez kości, bez skóry2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych12rolki suwakowe, najlepiej King ' s Hawaiianrolki suwakowe, najlepiej King ' s Hawaiian1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło niesolone do bułekMasło niesolone do bułek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny, do szczotkowania grillaOlej roślinny, do szczotkowania grilla596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn