Słodki Chleb Komunijny
Need a chleb wegetariański? Słodki chleb komunijny może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 747 kalorii, 16G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz masło, jajko, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Francuskie Kiełbaski Merguez-Komunia Kulinarna, Chleb Mallorca: Miękkie Portorykańskie Słodkie Bułeczki, oraz Słodki Hawajski Chleb Drożdżowy Mango (Maszyna Do Chleba) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Mąkę i sól przesiać do dużej miski. W osobnej misce rozpuścić miód w wodzie.
Mieszankę miodu wlać do mąki wraz z 1/4 szklanki roztopionego masła, aby uformować lepkie ciasto. Reszta masła zostanie wykorzystana do fastrygowania później. Gdy ciasto jest zbyt sztywne, aby wymieszać, obrócić je na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8 do 10 minut, aż będzie gładkie.
Ciasto podzielić na cztery części i uformować z każdej na okrągło.
Umieść bochenki na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku, co 15 minut polewając wierzch bochenków masłem. Po upieczeniu bochenków pełne 45 minut, umyć wierzch z ubitym jajkiem i kontynuować pieczenie przez kolejne 15 minut, aż bochenki będą bogate w złoty brąz. Gotowy do użycia pokroić lub rozbić na małe kawałki, aby służyć w komunii kościelnej.