Sól i pieprz Edamame (soja w strąku)
Edamame z solą i pieprzem (soja w strąku) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 118 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli masz grubą sól, edamame, różowy pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Edamame z solą limonkowo-sezamową, Zielony Tean Edamame z pieczoną solą czarnego sezamu, oraz Quinoa, Edamame i papryka Sałatka.
Instrukcje
Sól tost w suchym, mały, ciężka patelnia na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż sól zamienia światło tan, o 7 protokół.
Sól przełożyć do miski. Toast pieprzu Syczuańskiego na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieś tosty pieprzu na arkusz papieru woskowego do ostygnięcia. Używając papieru jako lejka, wlej tosty pieprzu do elektrycznego młynka do kawy / przypraw lub zaprawy.
Dodaj różowy pieprz i puls lub funt z tłuczkiem, aż drobno zmielone.
Wlać przez grube sito do miski z solą i wymieszać.
Edamame gotować w 4 partiach w osolonej wrzącej wodzie do miękkości, o 4 protokół, i natychmiast przenieść z rowkiem łyżką do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Powrót wody do wrzenia między partiami.
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Edamame wrzucić z odrobiną pieprzu soli do smaku i podawać z pozostałą częścią z boku.
* Sól pieprzową można przygotować 1 tydzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej.* Edamame można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed rzuceniem pieprzem soli.