Szynka natarta przyprawami
Szynka w przyprawach to bezglutenowa, bezmleczna i przyjazna dla FODMAP marynata. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 388 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 54 centy za porcję. Udaj się do sklepu i kup pół-bezkostną szynkę, brązowy cukier, goździki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Łososia z grilla z cytryną w przyprawach , Pałki z kurczaka w przyprawach z kminem i papryką oraz Steki w przyprawach z papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową .
Instrukcje
Połóż szynkę na ruszcie w płytkiej brytfannie. Natnij powierzchnię szynki, tworząc romboidalne kształty o głębokości 1/2 cala.
Wymieszaj musztardę, brązowy cukier, imbir i cynamon; natrzyj powierzchnię szynki. Włóż goździk w każdy romb.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 1-1/2 godziny. Przykryć i piec przez 1-3/4 do 2 godzin dłużej lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 140°. Przykryć luźno folią, jeśli szynka zbyt szybko się zrumieni. Wyrzucić goździki.
Odczekać 10 minut przed pokrojeniem.