Szynka gotowana Lena
Szynka Lena może być tylko przystawką, której szukasz. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 18. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: sałatę liściastą, laski cynamonu, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć szynkę do bardzo dużego garnka; przykryć wodą. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu przez godzinę.
Połącz pozostałe składniki z wyjątkiem wina, laski cynamonu i udekoruj w rondlu. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż powstanie szkliwo; zdjąć z ognia i ogrzać.
Ostrożnie wyjąć szynkę z garnka; przenieść do stojaka na dużej patelni do pieczenia. Wciśnij laski cynamonu do szynki, tworząc " jeżozwierza."
Najpierw skropić wino szynką, a następnie polać glazurą.
Piec w temperaturze 375 stopni przez 45 minut.
Usuń laski cynamonu przed krojeniem. Aby służyć, ułóż sałatę na naczyniu do serwowania; umieść plastry szynki na wierzchu.
Podawać z kapiącą patelnią łyżką na wierzchu.