Przepis szybki Chutney żurawinowy można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis serwuje 28 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 85 fanów. Jeśli masz pod ręką gruszkę, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szybki Chutney Żurawinowy Pomarańczowy, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i skrystalizowanym imbirem, oraz hotel style coconut chutney-szybki kokosowy chutney.
Instrukcje
1
W rondelku połącz żurawinę, cukier, wodę, sól, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę, jabłko i gruszkę; gotuj przez 5 minut.