Szpinak Sezamowy
Szpinak sezamowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 5G białka, oraz 46 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, ocet ryżowy, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak Gomaae (szpinak z sosem sezamowym), Szpinak Sezamowy Na Parze, oraz Szpinak Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast nasiona sezamu na małej patelni, aż pachnące. Wymieszać olej z orzeszków ziemnych i sezamu, sos sojowy, sok z limonki, nasiona sezamu, ocet, połowa mielonej szalotki, połowa mielonego czosnku, imbir, i cukier w małej misce. Odstawić lub przechowywać w lodówce w zakrytym pojemniku do 3 godzin.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe szalotki i czosnek, mieszając przez kilka sekund, a następnie szpinak, przesuwając go, aby szybko wymieszać, aż całkowicie zwiędnie. Doprawić lekko solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby łatwo się nim zająć, wciśnij szpinak między ręce, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Umieścić w misce i przykryć folią i przechowywać w lodówce do zimna lub do 6 godzin.
Aby służyć, umieść szpinak w ceramicznej misce i obficie polej sosem. Będziesz miał resztki dressing, które mogą być skropione na danie podawać szpinak z, lub używane jako sos lub sos do zanurzania.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;