Szparagi pieczone po toskańsku
Pieczone szparagi po toskańsku mogą być bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Za 1,54 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 113 kalorii . Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc . Jeśli masz pod ręką szparagi, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Pieczona marchewka po toskańsku , Szparagi pieczone po toskańsku i Kurczak po toskańsku .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Połóż szparagi, pomidory i orzeszki piniowe na wyłożonej folią blaszce o wymiarach 15x10x1 cali. taca do pieczenia.
Wymieszaj 2 łyżki oliwy, czosnek, sól i pieprz; dodać do szparagów i wymieszać.
Piec 15-20 minut lub tylko do momentu, aż szparagi będą miękkie.
Skropić pozostałą oliwą i sokiem z cytryny; posypać serem i skórką z cytryny. Wrzucić do połączenia.