Szparagi Pieczone

Szparagi Pieczone
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Prażone szparagi mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 57 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 9501 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi Pieczone, Szparagi Pieczone, oraz Szparagi Pieczone.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik i przygotuj szparagi: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400°f). Szparagi opłukać. Jeśli końce są twarde, złam je i wyrzuć lub zapisz na zapas. Możesz również użyć obieraczki do warzyw, aby oderwać twardą zewnętrzną skórę grubszych końców szparagów, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Szparagi skropić oliwą z oliwek, solą, pieprzem, czosnkiem: wyłożyć patelnię z folią. Szparagi ułożyć w jednej warstwie na wyłożonej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Skropić oliwą z oliwek i natrzeć włócznie oliwą do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Posypać solą, pieprzem i mielonym czosnkiem i natrzeć szparagi, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Piecz w piekarniku: piecz w temperaturze 204° (205°C) przez 10 minut, mniej więcej, w zależności od konkretnego piekarnika i grubości włóczni, aż szparagi będą lekko rumiane i miękkie, gdy przekłujesz je widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Skropić sokiem z cytryny lub balsamicznym służyć: podawać, skropić świeżym sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, a jeśli chcesz, posypać startym parmezanem (pomiń, jeśli gotowanie wegańskie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn