Szparagi Krewetki Stir-Fry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szparagi krewetki Stir-Fry spróbować. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, olej roślinny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Shrimp Stir Fry Freezer Pack, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zsuń koniec korzenia każdej łodygi szparagów. Szparagi pokroić w 2-in. kawałki na ukosie, dzięki czemu powstałe punkty odbijają się od stożkowych końcówek szparagów. Odstawić.
Wymieszać cukier, sos rybny, sos sojowy," Ostryga " sos, i 1/2 łyżeczki. olej w małej misce.
Podgrzej dużą ciężką patelnię lub wok na dużym ogniu i wlej 3 łyżki. olej.
Dodać czosnek i smażyć, energicznie mieszając, aż czosnek dopiero zacznie brązowieć, 10 do 15 sekund. Wrzucić krewetki i gotować około 30 sekund.
Dodaj 1 łyżkę. sos do gotowania, wrzucić do herbu, i gotować, często mieszając, aż krewetki są prawie nieprzezroczyste przez całą drogę, o 2 protokół. Zeskrobać krewetki i przyprawy do miski i odstawić.
Wytrzyj patelnię do czysta i umieść z powrotem na dużym ogniu.
Wlać pozostałe 2 łyżki. olej i dodać szalotki. Gotować, mieszając energicznie, aż szalotki są lekko rumiane -- 30 do 60 sekund.
Dodać szparagi, wrzucić i wlać pozostałą mieszankę sosu. Szparagi gotować prawie miękkie, ale nadal trochę chrupiące, 3 do 5 minut w zależności od ich grubości.
Dodaj mieszaninę krewetek i wrzucić do ciepłej przez.
Ściągnij ciepło. Wymieszać z winem ryżowym i pieprzem i podawać natychmiast, z ryżem.
* Użyj łagodnej marki trzech krabów do gotowania; Znajdź na rynkach azjatyckich i dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych. Banhowie wolą wegetariański SOS "oyster", wykonany z grzybów, od zwykłego sosu ostrygowego, ponieważ czują, że jakość jest bardziej spójna.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.