Szczypce Nadziewane Morelami
Apricot-Filled Pinwheels może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cukier, żółtko jaja, lodowatą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 23%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pinwheels Wypełnione Datą, Apricot Pinwheels, oraz Apricot Pinwheels.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu połącz suszone morele z 3/4 szklanki wody. doprowadzić do wrzenia, a następnie wymieszać z cukrem. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub aż morele będą miękkie. Puree mieszaninę w robocie kuchennym lub naciśnij przez sito. Odstawić do ostygnięcia.
Odmierz mąkę do dużej miski, pokrój w margarynę, aż mieszanina będzie jak drobny posiłek.
Połączyć zimną wodę i ocet, posypać mieszaniną mąki. Zbierz ciasto do kulki, lekko spłaszcz, następnie zawiń folią i schłodź przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (210 stopni C). Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto po połowie, tworząc prostokąt o wymiarach 12x9 cali.
Pokroić na 3-calowe kwadraty za pomocą noża lub kółka do pizzy. Dodać 1 1/4 cala szczeliny w każdym rogu kwadratów, idąc w kierunku środka.
Umieść jedną łyżeczkę nadzienia morelowego na środku każdego kwadratu. Złóż co drugą końcówkę od narożników do środka, tworząc konstrukcję wiatraczka. Naciśnij mocno w środku, aby uszczelnić.
Ułożyć na blachach do pieczenia, wymieszać żółtko z mlekiem.
W razie potrzeby posypać drobno posiekanymi orzechami pekan.
Piec przez 10 do 12 minut w nagrzanym piekarniku. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 5 minut przed wyjęciem do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.