Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą

Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyjskich szaszłyków Curry z jagnięciną z miętą grillowaną Nektarynką z Pitanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 910 kalorii, 31g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieczywo pita, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Nektaryny posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem. Grillować, przyciąć bok w dół, aż lekko złoty kolor, o 3 protokół. Obróć nektaryny i grill aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
NektarynaNektaryna
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim rondlu na ruszcie z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj chile, czosnek, imbir i nasiona gorczycy i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
7
Dodać ocet i cukier i gotować, aż cukier się rozpuści i mieszanina lekko zgęstnieje. Wmieszać nektaryny i gotować przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
NektarynaNektaryna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Przełożyć do miski, ostudzić i wymieszać z rodzynkami, kokosem i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połączyć kolendrę, kminek, nasiona gorczycy i czarny pieprz w małej patelni na rusztach z grilla i grillować, aż lekko tosty, o 1 1/2 protokół, mieszając kilka razy; przenieść do młynka do kawy i proces, aż drobno zmielone i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj ancho, kurkumę, czosnek, imbir, 1/4 szklanki oleju rzepakowego i octu i ubijaj, aż utworzy się pasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kilka łyżek wody, aby poluzować ją do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
KurkumaKurkuma
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Umieścić jagnięcinę w dużej misce, dodać pastę curry i wrzucić do herbu każdy kawałek jagnięciny. Możesz natychmiast grillować lub przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin, aby umożliwić intensyfikację smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Szaszłyk 2 kawałki jagnięciny na 2 szaszłyki tak, aby mięso leżało płasko na grillu. Przyprawić obie strony jagnięciny solą i grillować do uzyskania złotego koloru i lekko zwęglonego z obu stron i ugotować do średnio rzadkiej doneness, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Skropić oliwą z oliwek i podawać z chlebem pita i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory

Składniki

2(może być lub przeglądać)sos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz2(może być lub przeglądać)nasiona gorczycy brązowejnasiona gorczycy brązowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinasiona kolendrynasiona kolendry2(zima)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1inchświeży imbir, drobno startyświeży imbir, drobno starty1inchświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty3(zima)drobno posiekane świeże liście miętydrobno posiekane świeże liście mięty1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizłote rodzynkizłote rodzynki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna680Orzechy dowolne (posiekane)Baranek bez kości, pokrojony w 1-calową kostkęBaranek bez kości, pokrojony w 1-calową kostkę11 funt cukinii,nasiona gorczycy całenasiona gorczycy całe4nektaryny, połówki i pestkinektaryny, połówki i pestki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia4pieczywo pita, z kieszeniamipieczywo pita, z kieszeniami1małeczerwona cebula, połówki i cienko pokrojoneczerwona cebula, połówki i cienko pokrojone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę2(może być lub przeglądać)kurkumakurkuma3(zima)niesłodzony kokosniesłodzony kokos596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały6caledrewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez 20 minutdrewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez 20 minut
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn