Szaszłyki indyjskie Curry z jagnięciną z miętą-Grillowany Chutney z Nektarynką z pitą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyjskich szaszłyków Curry z jagnięciną z miętą grillowaną Nektarynką z Pitanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 910 kalorii, 31g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieczywo pita, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciną i figą z polewą miętowo-pieprzową.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Nektaryny posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem. Grillować, przyciąć bok w dół, aż lekko złoty kolor, o 3 protokół. Obróć nektaryny i grill aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Nektaryna
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim rondlu na ruszcie z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, Julienne
5
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj chile, czosnek, imbir i nasiona gorczycy i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
7
Dodać ocet i cukier i gotować, aż cukier się rozpuści i mieszanina lekko zgęstnieje. Wmieszać nektaryny i gotować przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Nektaryna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Przełożyć do miski, ostudzić i wymieszać z rodzynkami, kokosem i miętą.
Połączyć kolendrę, kminek, nasiona gorczycy i czarny pieprz w małej patelni na rusztach z grilla i grillować, aż lekko tosty, o 1 1/2 protokół, mieszając kilka razy; przenieść do młynka do kawy i proces, aż drobno zmielone i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Do Przyprawiania Mięsa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Dodaj ancho, kurkumę, czosnek, imbir, 1/4 szklanki oleju rzepakowego i octu i ubijaj, aż utworzy się pasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kilka łyżek wody, aby poluzować ją do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Kurkuma
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Umieścić jagnięcinę w dużej misce, dodać pastę curry i wrzucić do herbu każdy kawałek jagnięciny. Możesz natychmiast grillować lub przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin, aby umożliwić intensyfikację smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Szaszłyk 2 kawałki jagnięciny na 2 szaszłyki tak, aby mięso leżało płasko na grillu. Przyprawić obie strony jagnięciny solą i grillować do uzyskania złotego koloru i lekko zwęglonego z obu stron i ugotować do średnio rzadkiej doneness, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
6
Skropić oliwą z oliwek i podawać z chlebem pita i chutney.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.