Szarlotka Żurawinowa
Szarlotka żurawinowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cydru jabłkowego, cukru, łatwe piecrust i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szarlotki Cynamonowe, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.
Instrukcje
Rozwałkuj połowę ciasta na grubość 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni (około 13-calowego okręgu). Złożyć na pół i przenieść do 9-calowy talerz pie. Rozłóż i zasłoń talerz ciasta, naciskając dno i boki na patelnię.
Rozwałkować pozostałe ciasto o tej samej grubości i wielkości; umieścić na blasze do pieczenia. Schłodzić obie kawałki w zamrażarce 10 minut.
Żurawinę i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce i wymieszać.
Dodaj 1 szklankę cukru i 5 kolejnych składników, i wrzuć do płaszcza.
Wlać mieszaninę do schłodzonego piecrust w pie Płyta; kropka z masłem.
Pokroić schłodzone ciasto na blasze do pieczenia na 1/2-calowe paski.
Umieść 5 do 7 pasków na wypełnieniu w jednym kierunku; dodaj pozostałe paski w kierunku prostopadłym, składając naprzemiennie paski w sposób krzyżowy. Przyciąć paski nawet z krawędziami skorupy; złożyć krawędzie pod i zacisnąć.
Ciasto ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia; ciasto umyć jajkiem i w razie potrzeby posypać cukrem.
Piec w 375 przez 1 godzinę do 1 godziny 10 minut lub do napełniania bulgotanie i skorupa jest złoty brąz. (Jeśli góra zbyt szybko brązowieje, lekko osłoń folią aluminiową.)
Ostudzić około 1 godziny przed krojeniem.
Dekorować, w razie potrzeby.