Sushi Roll: Maki
Sushi Roll: Maki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 758 kalorii. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wasabi, tobiko, octu ryżowego sushi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kappa Maki (Cucumber Sushi Roll), Kani Maki (Crab Stick Sushi Roll), oraz Tora No Maki Roll dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: mata do sushi bambusowa
Podgrzej nori na tyle, aby był elastyczny, w temperaturze około 325 stopni F przez 3 minuty.
Umieść arkusz nori na bambusowej macie z szerszą częścią wzdłuż krawędzi tocznej maty.
Rozłóż 1/2 szklanki ryżu na powierzchni nori, pozostawiając około 1/2 cala nori na najdalej odkrytej krawędzi, dzięki czemu będziesz mógł uszczelnić rolkę. Docisnąć ryż mocno, ale delikatnie.
Umieść odrobinę wasabi-około 1/4 łyżeczki-na palcu i rozprowadź cienką wstążkę wasabi od lewej do prawej wzdłuż linii środkowej ryżu. Na szczycie linii wasabi połóż długość każdej z ryb, ogórka i szalotki. Rozpocznij toczenie krawędzi bambusa najbliżej ciebie, używając maty, aby mocno przycisnąć rolkę sushi, ale delikatnie podczas toczenia. Nori powinna przyklejać się do siebie po zakończeniu rolki; jeśli nie, użyj zawiesiny skrobi kukurydzianej, aby ją zwilżyć. Nóż zanurz w wodzie z octem i pokrój roladę na 6 równych plasterków. Powtórz dla każdego maki. Ułóż rolki pokrojone bokiem na talerzu i dopełnij każdą rolkę 1/4 łyżeczki tobiko.