Sushi Roll: Maki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 758 kalorii. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów japońskiej kuchni. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wasabi, tobiko, octu ryżowego sushi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kappa Maki (Cucumber Sushi Roll), Kani Maki (Crab Stick Sushi Roll), oraz Tora No Maki Roll dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: mata do sushi bambusowa
2
Podgrzej nori na tyle, aby był elastyczny, w temperaturze około 325 stopni F przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
3
Umieść arkusz nori na bambusowej macie z szerszą częścią wzdłuż krawędzi tocznej maty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
4
Rozłóż 1/2 szklanki ryżu na powierzchni nori, pozostawiając około 1/2 cala nori na najdalej odkrytej krawędzi, dzięki czemu będziesz mógł uszczelnić rolkę. Docisnąć ryż mocno, ale delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Nori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Umieść odrobinę wasabi-około 1/4 łyżeczki-na palcu i rozprowadź cienką wstążkę wasabi od lewej do prawej wzdłuż linii środkowej ryżu. Na szczycie linii wasabi połóż długość każdej z ryb, ogórka i szalotki. Rozpocznij toczenie krawędzi bambusa najbliżej ciebie, używając maty, aby mocno przycisnąć rolkę sushi, ale delikatnie podczas toczenia. Nori powinna przyklejać się do siebie po zakończeniu rolki; jeśli nie, użyj zawiesiny skrobi kukurydzianej, aby ją zwilżyć. Nóż zanurz w wodzie z octem i pokrój roladę na 6 równych plasterków. Powtórz dla każdego maki. Ułóż rolki pokrojone bokiem na talerzu i dopełnij każdą rolkę 1/4 łyżeczki tobiko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Gałązki Kopru Włoskiego
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Pasek Skórki Cytrynowej
Wasabi
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Nori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.