Sum Piccata
Sum Piccatan jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści pietruszki, filety z suma, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 30 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dorsz Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata.
Instrukcje
Rybę osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Pogłębiać ryby w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 1 łyżkę każdego masła i oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać rybę i gotować, obracając raz, aż nieprzezroczyste, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć na talerz i przykryć folią.
Dodać czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż tylko złoty, o 30 sekund.
Zdjąć z ognia i dodać wino, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Wróć do ognia i gotuj, mieszając, aż wino zostanie lekko zmniejszone, około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie zieleninę wrzucić z 1 łyżką oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Podziel rybę między talerze.
Dodaj pozostałe 1 łyżka masła do sosu na patelni i mieszać, aż się stopi.
Polać rybę sosem maślanym. Wytrzyj patelnię.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu.
Dodać kapary i natkę pietruszki i smażyć na chrupiące, około 1 minuty; posypać rybę.
Podawać z sałatką i klinami cytrynowymi.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Catfish bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.