Suflet Czekoladowy Z Likierem

Suflet Czekoladowy Z Likierem
Suflety z likierów czekoladowych wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis służy 4. 60 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki chlebowej, masło, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Likierem, Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Dokładnie posmaruj dno i boki czterech ramekinów łyżką masła. Posmaruj cukrem, wyrzucając nadmiar. W razie potrzeby umieść malinę i mżawkę czekolady jako "niespodziankę" na dnie każdej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Połącz kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i łyżkę cukru; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Wymieszaj masło i mąkę, aby utworzyć pastę. Lekko ubić jedno żółtko w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Podgrzać mleko do temperatury wrzenia w ciężkim rondlu; ubić mieszankę mąki z masłem, aż się roztopi. Stopniowo wlewaj gorące mleko do żółtka w stałym strumieniu, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić krem na wolnym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką lub łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Gotować i mieszać krem, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
6
Wyjąć z ognia, mieszając od czasu do czasu, aby zachować gładkość.
7
Trzy pozostałe żółtka połączyć z wanilią, likierem i mieszanką cukier-kakao-skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
(z Kartonu)(z Kartonu)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
8
Ubić ciepły krem, przykryć i odstawić. (Krem można zrobić z wyprzedzeniem do tego momentu i schłodzić na dzień przed przystąpieniem do receptury.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Około 35 minut przed podaniem ubij białka, aż będą gęste i spienione, a ich objętość poczwórnie się zwiększy. Stopniowo mieszaj w pozostałych 3 łyżkach cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 bezy do kremu, aby go rozjaśnić, za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki. Wchodzisz w pozostałej bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Natychmiast przełożyć ciasto sufletowe do przygotowanych ramekinów, tworząc gładki kopiec nieco powyżej krawędzi każdego ramekinu. (Jeśli masz worek rurowy, możesz wprowadzić mieszaninę do ramekinów.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Piec od razu w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż suflety wzrosną i krawędzie zostaną ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Podawać na gorąco, z sosem malinowym i świeżymi malinami do dekoracji, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn