Suflet Czekoladowy Z Likierem

Suflet Czekoladowy Z Likierem
Suflety z likierów czekoladowych wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten przepis służy 4. 60 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki chlebowej, masło, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Likierem, Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Dokładnie posmaruj dno i boki czterech ramekinów łyżką masła. Posmaruj cukrem, wyrzucając nadmiar. W razie potrzeby umieść malinę i mżawkę czekolady jako "niespodziankę" na dnie każdej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połącz kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i łyżkę cukru; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Wymieszaj masło i mąkę, aby utworzyć pastę. Lekko ubić jedno żółtko w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podgrzać mleko do temperatury wrzenia w ciężkim rondlu; ubić mieszankę mąki z masłem, aż się roztopi. Stopniowo wlewaj gorące mleko do żółtka w stałym strumieniu, stale ubijając. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić krem na wolnym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką lub łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Gotować i mieszać krem, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6
Wyjąć z ognia, mieszając od czasu do czasu, aby zachować gładkość.
7
Trzy pozostałe żółtka połączyć z wanilią, likierem i mieszanką cukier-kakao-skrobia kukurydziana.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
(z Kartonu)(z Kartonu)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Ubić ciepły krem, przykryć i odstawić. (Krem można zrobić z wyprzedzeniem do tego momentu i schłodzić na dzień przed przystąpieniem do receptury.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Około 35 minut przed podaniem ubij białka, aż będą gęste i spienione, a ich objętość poczwórnie się zwiększy. Stopniowo mieszaj w pozostałych 3 łyżkach cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 bezy do kremu, aby go rozjaśnić, za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki. Wchodzisz w pozostałej bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Natychmiast przełożyć ciasto sufletowe do przygotowanych ramekinów, tworząc gładki kopiec nieco powyżej krawędzi każdego ramekinu. (Jeśli masz worek rurowy, możesz wprowadzić mieszaninę do ramekinów.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Piec od razu w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż suflety wzrosną i krawędzie zostaną ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Podawać na gorąco, z sosem malinowym i świeżymi malinami do dekoracji, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn