Strozzapreti makaron z brokułami Rabe & Guanciale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj makaronu Strozzapreti z brokułami Rabe i Guanciale. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 34g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, grubą bułkę tartą, makaron orecchiette i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z pancettą, brokułami lub brokułami i orzeszkami pinii, Makaron z brokułami i Salami, oraz Makaron Z Brokułami I Salami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować brokuły rabe w dużym garnku z osolonej wrzącej wody do miękkości, o 5 protokół. Rezerwując wodę, przenieś brokuły rabe na durszlak, a następnie spłucz pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Delikatnie wycisnąć nadmiar wody, a następnie z grubsza chop.In duża patelnia, połączyć guanciale i 4 łyżki oleju; ciepła na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż guanciale zaczyna chrupać, o 4 protokół.
Dodać brokuły rabe i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty więcej.
Przenieść mieszaninę do dużej miski (wystarczająco duży, aby wrzucić makaron). Powrót patelni na średnim ogniu; dodać pozostałe 2 łyżki oleju i bułki tartej. Gotować, stale mieszając, aż bułka tarta będzie złota, około 5 minut; zdjąć z ognia.Powrót garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do al dente. Rezerwując ½ szklanki płynu do gotowania makaronu, odcedzić makaron i dodać do miski z brokułami rabe.
Dodać mieszaninę bułki tartej i ¼ szklanki płynu do gotowania makaronu. Rzucać, aby połączyć. W razie potrzeby zwilżyć dodatkowym płynem do gotowania makaronu.
Podawać natychmiast, posypane serem.