Stroopwafels
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Stroopwafels. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka melasy, mąki, ciepłego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Dutch Stroopwafels dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, roztopione masło, cukier, drożdże, mleko i jajko. Gdy ciasto stanie się sztywne do wymieszania, wyłożyć na mąkę i wyrabiać ręcznie przez kilka minut. Odstawić do wyrośnięcia na 45 minut.
Aby wykonać nadzienie, rozgrzej melasę, brązowy cukier, pozostałe masło i cynamon w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać i odstawić.
Rozgrzej żelazko do pizzy. Zagnieść ciasto krótko i podzielić ciasto na 2 cale kulki, lub Rozmiar zgodny z Pizzelle żelaza wzór. Wciśnij kulki w rozgrzanym żelazku i gotuj, aż żelazko przestanie uwalniać parę lub aż gofry będą złocisto brązowe.
Ostrożnie wyjąć nożem lub łopatką i podzielić na pół poziomo (jak chleb kieszonkowy), gdy są jeszcze ciepłe. Nie czekaj zbyt długo, w przeciwnym razie pękną.
Rozłóż nadzienie na wnętrzach i złóż połówki z powrotem.