Stracciatella Gelato

Stracciatella Gelato

Instrukcje

1
Ubij cukier, żółtka i sól w średniej misce, aż dobrze wymieszane, o 1 minutę. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową. Powrót do rondla; mieszać na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i termometr rejestruje 170 ° F-175°F, około 5 minut (nie gotować). Przecedzić do średniej miski. Wymieszać ze śmietaną. Schłodzić budyń do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać czekoladę i olej w małym sosie-patelni na małym ogniu, aż się stopi; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przetwórz krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Powoli dodaj wszystko, ale 1 łyżeczka. rozpuszczona czekolada podczas ostatnich 30 sekund ubijania (czekolada utworzy małe chipsy).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
BudyńBudyń
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
5
Pozostałą czekoladę skropić na lodach zygzakowatymi liniami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GelatoGelato
7
Serve immediately.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn