Stos Tortilli Czosnkowo-Cebulowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tortilla czosnkowo-cebulowa. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 696 kalorii, 9g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małą pokrojoną w kostkę cebulę, parmezan, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Tortilla Czosnkowo-Cebulowe, Ciasto Tortilla Czosnek Cebula, oraz Tortilla Stack-Up dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodaj czosnek na patelni na małym ogniu z odrobiną oliwy z oliwek i gotować, aż czosnek tylko zgnieci.
Tymczasem na dużej patelni na średnim ogniu podgrzać olej rzepakowy.
Dodać cebulę i gotować, aż lekko rumiane, ale nie zbyt ciemny, o 5 protokół, mieszając regularnie.
Dodaj masło i cukier i gotować, aż cebula dokładnie rumiane, 20 do 25 protokół.
Dodać pieczony czosnek, parmezan, majonez, kolendrę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać do połączenia.
Zdjąć z ognia, przenieść do średniej miski i odstawić do ostygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Rezerwa jedną trzecią mieszaniny w lodówce, aby użyć do sosu do zanurzania. Równomiernie rozprowadzić pozostałą mieszaninę na górze 11 tortilli. Ułóż tortille jeden na drugim i top z pozostałą tortillą. Owinąć stos tortilla w folię i przechowywać w lodówce przez 12 do 24 godzin, aby skonfigurować.
Rozgrzej grill do średniej.
Pokrój stos na 16 klinów. Używając szczypiec, grilluj każdy klin po ściętych bokach, aż się ogrzeje i pojawią się ślady grilla.
Wymieszać zarezerwowaną mieszankę cebuli z octem balsamicznym, aby uzyskać sos zanurzeniowy; doprawić do smaku.
Kliny podawać z sosem do zanurzania.