Steki zapiekane z sosem z czerwonego wina i wiśni
Smażone steki z czerwonym sosem winno-wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $4.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę migdałową, wiśnie, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Spróbuj Steki zapiekane z sosem z czerwonego wina i wiśni, Steki zapiekane z czerwonym winem, pieczarkami i cebulą, oraz Steki z polędwicy wołowej z pieczarkami i czerwonym winem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu.
Steki posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj steki; gotować 4 protokół. Obróć steki; piec w 425 przez 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 2 minuty lub aż po prostu miękkie, często mieszając.
Dodać wiśnie i anyż; gotować 1 minutę.
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia, i gotować 3 protokół lub aż lekko zgęstnieje. Odrzuć anyż Gwiaździsty. Wymieszać z masłem. SOS łyżka na steki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019