Steki z polędwicy z sosem pieczarkowym i ziemniakami Szczypiorkowo-czosnkowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z polędwicy z sosem grzybowym i ziemniakami Szczypiorkowo-czosnkowymi. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Steki z polędwicy z sosem pizzaiola, Polędwica Z Polędwicy Z Ziołami Pieczona W Kremowym Sosie Chrzanowo-Szczypiorkowym, oraz Polędwica z sosem pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posypać równomiernie 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj steki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodać grzyby do patelni; gotować 5 minut lub do miękkości i zaczyna brązowieć, często mieszając.
Połączyć wino, 1/2 szklanki wody, mąkę, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę wina do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje; stale mieszać.
Ziemniaki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszać ze szczypiorkiem i czosnkiem w proszku.
Umieść 3/4 szklanki ziemniaków na każdym z 4 talerzy. Top każdy z 1 stek i około 1/4 szklanki sosu grzybowego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.