Steki z polędwicy wołowej w sosie musztardowo-koniakowym
Steki z polędwicy wołowej z sosem musztardowo-koniakowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 537 kalorii, 47g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $7.54 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, olej canolan, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina-estragon, oraz Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Steki posypać ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek
3
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj steki i podsmażyć do brązowego, o 2 protokół na stronę. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
5
Dodaj 3 łyżki masła, czosnek, tymianek, i rozmaryn na patelni. Gotować steki do pożądanej doneness, obracając od czasu do czasu i fastrygowanie z soków patelni, o 12 minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Masło
Czosnek
Stek
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przenieś steki na małą blachę do pieczenia i utrzymaj ciepło w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
7
Wlać zawartość patelni do małej miseczki. Powrót 3 łyżki kapie z miski do samej patelni i umieścić na dużym ogniu.
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.