Stek ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym
Stek ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 730 kalorii, 66 g białka i 43 g tłuszczu każda. Za 7,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, cebulę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 83%, to danie jest super. Spróbuj steku ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym, steku ze steku z sosem ancho-cebulowym i steku ze słodkiej ancho-wcieranej spódnicy, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyjmij steki z lodówki, aby ostudzić.
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj cebulę i smaż, aż nabierze karmelowego koloru, około 20 minut. Wymieszaj sos Worcestershire i koncentrat pomidorowy. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Anchos włóż do małego garnka z bulionem i zagotuj na średnim ogniu. Wyłącz ogień i pozostaw anchos do zaparzenia na 5 minut. Alternatywnie włóż anchos i bulion do miski przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej, przykrytej folią i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 do 3 minut.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill do wysokiego poziomu.
Włóż anchos i cebulę do robota kuchennego. Włącz procesor i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Mięso dopraw solą i pieprzem do smaku i skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Grilluj na dużym ogniu łącznie przez 5 do 6 minut, obracając raz, rzadko.
Wyjmij stek na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut. Stek pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na półmisku.
Podawać z dużą ilością sosu stekowego polanego na wierzch.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek ze spódnicy. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.