Stek z flanki z koprem cytrynowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj stek z flanki z koprem cytrynowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, oliwę z oliwek, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lemon Flank Steak Szaszłyki, Stek sojowo-cytrynowy z rukolą, oraz Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną lub o dużym dnie na średnim ogniu.
Stek posypać nasionami kopru włoskiego, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni. Gotować stek w gorącym oleju, obracając raz, około 3 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Podczas gotowania steki, pokroić koper włoski na pół i usunąć twarde zewnętrzne warstwy.
Wyjąć rdzeń i pokroić bardzo cienko. Posiekaj 1 łyżkę świeżych liści kopru włoskiego i umieść w średniej misce z pokrojonym koprem. Cytrynę przełożyć do małej miseczki, przeciąć na pół i dodać 1 łyżeczkę soku.
Dodać pozostałe 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu; odstawić.
Przenieść stek do deski do krojenia i przykryć luźno folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Dodać masło i pozostałe 1 łyżka oleju na patelni.
Dodać świeży koper i gotować około 30 sekund.
Dodać mieszaninę cytryny; przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, 4 minut lub do kopru włoskiego jest chrupiące-delikatne.
Stek pokroić w cienkie plastry i podawać z mieszaniną kopru włoskiego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty