Stek w stylu teksańskim na tostach
Stek w stylu teksańskim na grzance to bezmleczne danie główne. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 779 kalorii, 54g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka oliwek kalamatan, cebula, ocet winny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wędzone, przyprawy przetarte, Texas-Style mostek na Texas tosty, Texas Toast Kanapki Stek, oraz Cynamonowy Cukier Tost Teksański W Stylu Francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać chili w proszku i brązowy cukier w małej misce, aby wymieszać. Przetrzyj mieszaninę na steku.
Pomidory, oliwki, 2 łyżki oliwy i ocet połączyć w procesorze. Za pomocą włączania / wyłączania mieszamy, aż oliwki zostaną grubo posiekane.
Przenieś do miski. Wymieszać z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. (Stek i smakołyk można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać stek i gotować do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie średnio rzadkie.
Przełożyć stek na talerz.
Odstawić 5 minut. Wytrzyj patelnię.
Posmaruj 1 stronę każdego kromki chleba z pozostałymi 3 łyżkami oleju.
Rozgrzać tę samą patelnię na średnim ogniu.
Dodać chleb, naoliwione stronie w dół, na patelni i gotować, aż złoty, o 2 protokół na stronie.
Pokroić stek przez ziarno na plastry o grubości 1/4 cala.
Rozprowadzić rozkosznie obficie po naoliwionej stronie 4 tostów. Top z rukolą, następnie plastry steku. Top z nieco więcej smaków, a następnie pozostałe toasty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.