Stek Tacos ze zwęgloną salsą
Przepis stek Tacos ze zwęgloną salsą może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,58 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbki czosnku, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Stek i zwęglone Tacos warzywne, Grillowane Tacos z krewetkami z salsą kukurydzianą, oraz Łatwe Skillet Steak Tacos ze zwęgloną kukurydzą i Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Najpierw zmiksuj 5 składników z 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Ugotuj kukurydzę i cebulę na gorącej patelni, okazjonalnie obracając, 5 do 6 minut lub do zwęglenia.
Zdjąć z patelni. Paprykę gotować na patelni 5 do 6 minut lub do zwęglenia.
Zdjąć z patelni. Pomidory gotować na patelni 2 do 3 minut lub aż zwęglone.
Rub stek z przyprawą stek, i gotować na patelni na średnim ogniu 5 do 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z patelni i odstawić 5 minut. Posiekaj stek.
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb i umieść w dużej misce. Odrzuć kolby. Posiekaj cebulę, mini paprykę, poblano i pomidory. Czosnek wymieszać, kolejne 2 składniki, pozostałe 2 łyżki. oliwa z oliwek i posiekane warzywa.
Podawać stek i salsę w tortillach z pożądanymi dodatkami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " mieszanka z 5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.