Staromodny Chleb Miodowo - Pełnoziarnisty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj staromodnego chleba pełnoziarnistego z miodem. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 110 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bardzo ciepłą wodę, sól, mąkę Grahama i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pszenny Miodowy, oraz Chleb Pełnoziarnisty Miód dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę pszenną, miód, skracanie, sól i drożdże w dużej misce.
Dodać ciepłą wodę. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, 1 szklankę na raz, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść około 10 minut lub do gładkiej i elastycznej.
Umieść w nasmarowanej misce i obróć nasmarowaną stroną do góry. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce 40 do 60 minut lub aż podwójne. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dno i boki 2 patelni bochenkowych, 9x5x3 lub 8 1/2x4 1 / 2x2 1/2 cala.
Rozwałkować ciasto i podzielić na pół. Spłaszczyć każdą połowę rękami lub wałkiem do ciasta w prostokąt, 18x9 cali, na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto ciasno, zaczynając od 9-calowej strony, aby uformować Bochenek. Naciśnij kciukami, aby uszczelnić po każdym obrocie. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Naciśnij każdy koniec z boku strony, aby uszczelnić. Fold kończy się pod Bochenek.
Umieść szew w dół na patelni.
Pieczywo posmarować lekko masłem. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce 35 do 50 minut lub aż podwójne.
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się w środku piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec 40 do 45 minut lub aż bochenki są głębokie złoty kolor i dźwięk puste po dotknięciu.
Usuń z patelni do stojaka z drutu.
Pieczywo posmarować masłem; ostudzić.