Squash-pilaf ryżowy
Squash-pilaw ryżowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 5. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu basmati, orzechów piniowych, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Dziki ryż i Squash Pilaf, Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), oraz Pilaf Z Dyni Butternut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać i odsączyć. Na 12-calowej patelni na dużym ogniu, wymieszać ryż do wyschnięcia, 2 do 4 minut.
Dodać oliwę z oliwek i mieszać, aż ziarna ryżu są nieprzezroczyste, 2 do 3 minut.
Wlać 1/4 szklanki orzechów piniowych do patelni; mieszać na średnim ogniu, aż lekko tosty, 2 do 3 protokół.
Wlać do innego pojemnika. Na patelni przygotować złoty przyprawiony squash, mieszając mieszaninę w kroku wymieszać z ryżem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 20 do 25 minut. Łyżka do miski.
Posypać orzeszkami pinii i, w razie potrzeby, posiekaną świeżą kolendrą.