Squash au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać dyni Au Gratin spróbować. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, dyni, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zapiekanka Z Dyni, Zapiekanka Z Dyni, oraz Zapiekanka Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Squasha pokroić wzdłuż na pół; wyrzucić nasiona.
Każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki; usunąć skórki.
Umieść squasha w dużym rondlu.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia squasha. Zagotować na dużym ogniu; dusić na średnim i małym ogniu 8 do 10 min. albo dopóki squash nie będzie delikatny.
Tymczasem, gotować boczek na patelni, aż chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową, zastrzegając 1 łyżkę. kapie na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj cebulę do zastrzeżonych kapieli; gotuj i mieszaj 5 min. albo aż będzie krucho. Wymieszać z mąką i pieprzem; gotować i mieszać 1 min. Stopniowo mieszać w bulionie; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1 szklance sera.
Odcedzić squash. Ułóż połowę w 8-lub 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; przykryć połową sosu. Powtórz warstwy; wierzch z boczkiem i pozostałym serem.
Piec 25 do 30 min. lub do momentu podgrzania mieszanki do squasha i stopienia sera.