Spłaszczony Kurczak Pieczony Na Patelni

Spłaszczony Kurczak Pieczony Na Patelni
Spłaszczony Pieczony kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 55 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Arkusz Pan Kurczak z pieczonym bakłażanem Caponata, Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, oraz Spłaszczony Kurczak Cytrynowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Na powierzchni roboczej umieść pierś kurczaka w dół z szyjką kurczaka skierowaną do ciebie. Za pomocą nożyc kuchennych, wyciąć wzdłuż długości kręgosłupa po obu stronach i usunąć. Obróć kurczaka, pierś do góry. Otwórz go na blacie i spłaszczyć kurczaka jak tylko możesz rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
2
W dużej metalowej misce ubij razem cukier, sól i gorącą wodę, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj cebulę, pieprz, estragon, czosnek, woda z lodem, i wino. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WodaWoda
EstragonEstragon
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WinoWino
4
Dodać kurczaka do solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
5
Umieścić w lodówce na 1 godzinę.
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Kurczaka wyjąć z solanki i dobrze osuszyć ręcznikami papierowymi. Odstaw kurczaka na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać oliwę z oliwek na gorącej patelni,a następnie umieścić kurczaka na patelni skórą w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść kolejną ciężką patelnię na kurczaku, naciskając go mocno, aby uzyskać maksymalny kontakt ze skórą z gorącą patelnią. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować pod masą przez 8 do 10 minut. Po zrumienieniu wyjąć ciężarki; obrócić skórkę kurczaka-bokiem do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść kurczaka w piekarniku, aż mięso będzie 160 stopni F, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pozwól kurczakowi odpocząć 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn