Spirale z tortilli z indyka
Spirale z tortilli z indyka przygotowuje się w przybliżeniu 25 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 210 kalorii , 10 g białka i 6 g tłuszczu . Za 100 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka selera, sos żurawinowy z całych jagód, tortille pszenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i sycący. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Spirale ze szparagami i szynką , Burger z tortilli Loco Vaca i „sopa De Tortilla” po dziękczynieniu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż indyka na tortilli tak, aby jego krawędź była 1/4 cala od krawędzi.
Posmaruj indyka serkiem śmietankowym i posyp orzechami pekan.
Posmaruj każdą porcję 2 łyżkami sosu żurawinowego.
Zwiń w rulon i owiń szczelnie folią spożywczą. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż stwardnieje.
Tuż przed podaniem pokrój każdą bułkę na sześć kawałków. W małej misce połącz seler, cebulę i resztę sosu żurawinowego.
Podawać z tortillami w kształcie spiralek.