Spiced squash & sweet potato Tarte tatin
Spiced squash & sweet potato Tarte tatin wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga proszku chilli, pomidorów winorośli, gotowego zwiniętego ciasta francuskiego i mielonej kolendry. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin, Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
Umieścić duży rondel z wodą na do wrzenia. Ćwiartować squasha dużym, ciężkim nożem, a następnie obrać każdy klin i nasiona ostrą łyżką.
Pokroić zarówno squash i słodkie ziemniaki na duże kawałki, o wielkości tosty marshmallows. (Jeśli słodkie ziemniaki są długie i cienkie, ukośne kawałki wyglądają lepiej.) Wrzucić kawałki do wrzącej wody, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć pokrywkę i gotować przez 5 minut lub aż lekko zmięknie, następnie odcedzić i ostudzić.
Pokrój każdą cebulę na 6 grubych klinów, pozostawiając trochę korzenia przymocowanego, aby warstwy nie rozpadały się. Umieść dużą, nieprzywierającą patelnię, około 30 cm od krawędzi do krawędzi, na średnim ogniu. (Potrzebujesz patelni z uchwytem żaroodpornym, a my mamy ofertę na jednej, poniżej po prawej).
Rozgrzać masło i olej, następnie dodać cebulę i smażyć przez 4-5 minut, często mieszając, aż będzie dobrze zabarwiona.
Utrzymując tłuszcz na żywym wolnym ogniu, dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę, mieszając prawie stale tak, że kolory, ale nie pali. Wymieszaj kolendrę, kminek i proszek chili i smaż przez niewielką minutę, stale mieszając. Pomidory smażyć, pokroić na patelni, przez 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie delikatnie wymieszać z nasionami kalonji.
Dodać Kabaczek i słodkie ziemniaki i, za pomocą 2 szpatułki lub drewniane łyżki, ostrożnie wrzucić kawałki, aż dobrze pokryte syropu, pikantny tłuszcz. Doprawić, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Rozwałkuj ciasto tak, aby krótsze boki miały 30 cm.
Połóż go na warzywach ,a następnie pokrój ciasto ciasno wokół krawędzi patelni małym nożem lub nożyczkami, odrzucając ozdoby (lub używając ich do innego przepisu). Przechowywać w lodówce cały zespół przez co najmniej 30 minut (lub Patrz Getting Ahead, poniżej).
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C.
Posmaruj ciasto umyciem jajecznym, a następnie przesuń patelnię na środkową półkę piekarnika. Gotować około 25 minut, sprawdzając w połowie, czy ciasto nie brązowieje zbyt szybko: jeśli tak, zmniejsz ogień o 10 stopni.
Usuń, gdy soki są bulgotanie na brzegach i ciasto jest ciemno złocisto-brązowy.
Użyj grubej ściereczki do piekarnika, aby wyjąć patelnię z piekarnika i pozostawić ją mocno owiniętą wokół uchwytu, aby uniknąć poparzeń. Aby podawać tartę, Odwróć dużą, płaską płytkę nad patelnią i przewróć tartę na nią lub podaj ją prosto z patelni.