Spice Chiffon Cake

Spice Chiffon Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Spice Chiffon Cake. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 16. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz zmielone goździki, cukier puder, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chiński Tort Czekoladowo-Szyfonowy Z Pięcioma Przyprawami, Hot Cocoa Chiffon Cake {The Cake Slice Bakers}, oraz Tort Szyfonowy.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać piekarnik do 163°. w dużej misce, ubić białka jaj i śmietany tatar z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
3
W innej dużej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać wodę, olej i żółtka; ubić mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż będzie gładka. Stopniowo wlać mieszaninę żółtka na ubitych białek, składając gumową szpatułką, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
5
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
6
Piec 55 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec około 10 minut dłużej lub do góry sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na żaroodporny lejek lub butelkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
LejekLejek
PatelniaPatelnia
8
Niech powiesić około 2 godzin lub aż ciasto jest całkowicie chłodny. Uruchom nóż lub długą metalową szpatułkę wokół boku patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
W średniej misce wymieszać cukier puder, masło i wanilię. Wymieszać w wodzie, 1 łyżkę na raz, aż będzie gładka i konsystencja gęstego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn