Spanikopita
Spanikopita może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sera mozzarella, sól, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Spanikopita, Spanikopita, oraz Patelnia Spanikopita {+giveaway}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
W misce wymieszać szpinak, ser feta, ser mozzarella, parmezan, czosnek i sól.
Ułóż jeden arkusz ciasta filo na czystej powierzchni roboczej i pędzel z roztopionym masłem. Pozostałą masę przykryć wilgotnym ręcznikiem.
Ułożyć na wierzchu drugi arkusz Filo i posmarować masłem, a następnie ułożyć trzeci arkusz na wierzchu.
Pokroić maślaną filo wzdłuż na cztery paski.
Na spodzie każdego paska ułożyć około 1 łyżki mieszanki szpinaku. Weź dolny prawy róg i złożyć ciasto na nadzieniu, aby trójkąt. Wchodzisz w lewym dolnym rogu, aby kolejny Trójkąt. Kontynuuj składanie, aż całe ciasto zostanie złożone. Ułóż nadziewane Trójkąty, szew w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Lekko posmaruj Trójkąt masłem. Powtórz z pozostałym cieście phyllo i nadzieniem szpinakowym.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 20 minut. Lekko ostudzić przed podaniem.