Spaghetti z sycylijskimi klopsikami
Spaghetti z sycylijskimi klopsikami wymaga około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 1191 kalorii, 46g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, parmezan, pomidory w soku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sycylijskie ciasto Spaghetti (Pasticcio di Spaghetti alla Siracusana), Sycylijski Sos Spaghetti, oraz Sycylijski Sos Spaghetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, o 10 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Dodaj pomidory z sokami i 2 łyżki bazylii; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, rozbijając pomidory widelcem, około 1 godziny.
Wymieszać w 2 łyżki bazylii. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić SOS.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko blacha do pieczenia na oleju.
Wymieszać okruchy i mleko w średniej misce; odstawić 5 minut.
Wymieszać w parmezanie, cebuli, bazylii, jajku, czosnku i pieprzu.
Dodać kiełbasę, orzeszki piniowe i porzeczki; dobrze zmiksować. Używając mokrych rąk, formuj mieszaninę na 1 1/4-calowe kulki.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec, aż klopsiki są jasnobrązowe i gotowane przez, o 30 protokół.
Gotuj spaghetti w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia.
Drenaż. Kopiec w talerzu. Przynieś sos i klopsiki na wolnym ogniu. Łyżka do spaghetti.