Sos z czerwonego wina i szalotki
Czerwone Wino i sos szalotka może być tylko sos szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, wina, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym, Ciepłe szparagi i boczek tosty z czerwoną papryką-szalotka Vinaigrette, oraz Sos z szalotki i Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić na średnim ogniu w średnim rondlu. Gdy pienienie ustąpi, dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół.
Ubić w mące i gotować, często mieszając, aż złoty blond, o 2 protokół.
Stopniowo dodawać do indyka krople lub bulion i wino w stałym strumieniu, stale ubijając. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, 10 do 15 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sherry i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia, podgrzewając na średnim ogniu przed podaniem.