SOS Waniliowo-Karmelowy
SOS waniliowo-karmelowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 0g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, ciężką śmietanę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Waniliowy Bourbon Sos Karmelowy, Sól Morska I Waniliowy Sos Karmelowy, oraz Jabłko waniliowe chrupiące z sosem karmelowym.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć śmietanę, masło i wanilii i nasion. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie usunąć z ognia.
W ciężkim, średnim rondlu gotuj syrop kukurydziany na umiarkowanym ogniu, aż do bulgotania.
Posypać 1/4 szklanki cukru i gotować, mieszając tylko do momentu, aż brzegi zaczną się obracać jasny bursztyn, o 2 protokół. Powtórzyć z pozostałym cukrem, dodając 1/4 szklanki na raz. Po dodaniu całego cukru, gotuj mieszaninę syropu kukurydzianego, aż powstanie średnio-bursztynowy karmel, mieszając i wirując patelnię, około 5 minut.
Usuń karmel z ognia i ostrożnie dodaj mieszaninę śmietany. Gotować karmel na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż stwardniały cukier topi się i karmel bulgotanie, 2 do 3 minut.
Lekko ostudzić, a następnie ubić w wodzie.
Usuń fasolę wanilii i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.