Sos Cajun Ponchartrain
Sos Cajun Ponchartrain zajmuje około 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 1,86 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii , 15 g białka i 35 g tłuszczu . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . To przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni kreolskiej. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako sos. Udaj się do sklepu i kup śmietanę kremówkę, masło, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują : Sum w panierce z mąki kukurydzianej z przyprawą Cajun i pikantnym sosem tatarskim , Makaron z kurczakiem Cajun i Zaciemniony kurczak Cajun .
Instrukcje
W średnim rondlu podsmaż pieczarki na 1 łyżeczce masła, aż będą miękkie. Dodaj krewetki i gotuj, aż będą różowe.
W tym samym rondlu rozpuść pozostałe 2 łyżeczki masła. Powoli wmieszaj śmietanę. Wymieszaj z krewetkami i mieszanką grzybów i dopraw do smaku czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje. Tuż przed podaniem wmieszaj wino.