Sorbet żurawinowy
Sorbet żurawinowy może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 180 kalorii , 1 g białka i 1 g tłuszczu . Za 41 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 20 porcji. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga żurawiny, wody, cukru i mleka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sorbet żurawinowy , Sorbet żurawinowo-pomarańczowy i Sorbet żurawinowy z mango .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj żurawinę z wodą. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody wyskoczą, około 15 minut.
Zdjąć z ognia. Mieszaj cukier, aż się rozpuści.
Przenieś mieszankę żurawinową do robota kuchennego.
Dodać koncentrat lemoniady, koncentrat soku pomarańczowego, mleko, sok z cytryny i sól; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Napełnij cylinder zamrażarki lodów do dwóch trzecich; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Pozostałą mieszaninę przechowuj w lodówce, aż będzie gotowa do zamrożenia.
Przenieść do pojemnika do zamrażania; zamrozić na 4 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do sorbetu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "