Sorbet arbuzowy z winem bazylia Gelée

Sorbet arbuzowy z winem bazylia Gelée
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Lato. Mieszanka skórki cytrynowej, cukru, arbuza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym, Watermelon Frosé-mrożony arbuz i wino różowe, oraz Sorbet Arbuzowy.

Instrukcje

1
Doprowadzić cukier, wodę i skórkę do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, myjąc kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wrzuć arbuza do blendera, następnie dodaj syrop i sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ArbuzArbuz
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, naciskając na miazgę i odrzucając wszelkie pozostałe ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1
Blanszować bazylii w garnku 3-quart wrzącej osolonej wody 5 sekund, a następnie odsączyć i przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Bazylia odcedzić i wycisnąć do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
3
Doprowadzić wino, cukier, skórkę i 1/2 szklanki wody do wrzenia w oczyszczonym 2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podczas gdy syrop wina simmers, posypać żelatyny na pozostałe 2 łyżki wody w dużej metalowej misce i niech zmiękczyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SyropSyrop
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać około 1/2 szklanki syropu winnego przez sito o średnich oczkach wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do mieszaniny żelatyny( reserve lined sito), następnie mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SyropSyrop
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
6
Pozostały syrop zmiksować z bazylią i sokiem z cytryny w oczyszczonym blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), a następnie przelać przez sito do mieszaniny żelatyny. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż zimno, o 15 protokół, a następnie schłodzić w lodówce, odkryte, aż do zestawu, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żelatynażelatyna
BazyliaBazylia
SyropSyrop
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Delikatnie ubić gelée, aby rozbić na małe kawałki i służyć jako łóżko dla miarki sorbetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
* Sorbet można zrobić 1 dzień wcześniej.* Gelée (nieprzerwany) można przechowywać w lodówce do 8 godzin. (Okładka po 2 godzinach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
OkazjeLetnie
Magazyn