Solony Cały Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj solonego całego indyka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 60g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 14 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jeśli masz cebulę, Indyk, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 105 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Solony Cały Indyk, Indyk Solony, oraz Indyk Pieczony Solony.
Instrukcje
Wymieszaj zimną wodę i sól w dużym czystym wiadrze lub garnku (niekorozyjnym); mieszaj, aż sól się rozpuści.
Dodaj indyka. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 do 12 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Dokładnie spłucz indyka pod chłodną bieżącą wodą, delikatnie pocierając Na zewnątrz i wewnątrz indyka, aby uwolnić sól. Osusz skórę i obie wnęki wewnętrzne ręcznikami papierowymi.
Przypnij skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Cebulę, marchewkę, seler i tymianek wymieszać z 1 łyżką roztopionego masła; wstawić do indyka.
Umieścić indyka, od strony piersi w dół, na stojaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Całą tylną stronę indyka posmarować 1 łyżką roztopionego masła. Odwróć indyka.
Posmaruj całą pierś indyka pozostałą 1 łyżką roztopionego masła. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. (Nie dodawać wody ani przykryć indyka.)
Pieczemy 3 godziny od 30 minut do 4 godzin, dwa razy szczotkując z kapiącą patelnią podczas ostatnich 30 minut pieczenia.
Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje 74°, A Pałki perkusyjne poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Jeśli termometr do mięsa nie jest używany, Rozpocznij test na doneness po około 3 godzinach. Kiedy indyk jest gotowy, umieścić na ciepłym talerzu i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie. Wszystko O Soleniu
W przypadku wyjątkowo wilgotnego i delikatnego mięsa solenie jest najlepszym rozwiązaniem! Zanurzając indyka w kąpieli ze słoną wodą (solanka) przez noc wciąga wodę do komórek indyka, dzięki czemu pozostaje soczysty i wilgotny po ugotowaniu. Do tej metody potrzebujesz dużego, czystego plastikowego wiadra lub niekorozyjnego pojemnika (nie Aluminium), wystarczającej ilości miejsca i czasu w lodówce,ale jest to świetne rozwiązanie.