Solone Karmelowe Nadziewane Płatki Chex®
Solone karmelowe Nadziewane płatki Chex® wymagają około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz grubą sól morską, masło, dodatkową grubą sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Solone Karmelowe Nadziewane Płatki Chex® , Smakołyki Czekoladowe Nadziewane Karmelem, oraz Karmelowe Smakołyki Zbożowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwę, w rondlu 1-do 2-quart, wymieszać cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i zamieni w syrop, często mieszając.
Podgrzać do wrzenia i gotować, aż syrop stanie się ciemnobrązowy (ciepły, whiskey kolor).
Szybko wymieszać 2 łyżki masła. Wymieszaj śmietanę, wanilię i 1/4 łyżeczki soli, aż będzie gładka, podgrzewając na średnim ogniu, jeśli to konieczne.
Wlać karmel do średniej miski; ostudzić około 15 minut lub do smarowania.
Warstwy, spryskaj 8-calową kwadratową patelnię sprayem do gotowania.
W rondlu 3-do 4-quart, gotować 3 łyżki masła i pianki na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina stopi się i dobrze połączone. Wymieszać płatki zbożowe, popcorn, orzeszki ziemne i 1/4 łyżeczki soli do powlekania.
Mocno wcisnąć połowę mieszaniny na dnie patelni.
Rozprowadź schłodzony karmel do smarowania w równomiernej warstwie na wierzchu mieszanki zbożowej. Wierzch pozostałą mieszaniną zbóż, delikatnie naciskając.
Wierzch posypać dodatkową grubą solą morską. Schłodzić 1 godzinę przed cięciem na 4 rzędy po 4 rzędy. Przechowywać w szczelnym opakowaniu do 3 dni.