Sola Florentyna
Sole Florentine jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka szalotki, bułka tarta, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sola Florentyna, Filet z soli Florentyny, oraz Sole Florentine Aux Champignons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Rozpuścić 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i gotować 1 do 2 protokół lub aż dopiero zaczyna się brązowy.
Posypać mąkę szalotka i masło i ubijać, aż będzie gładka. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj pół na pół powoli, ubijając do gładkiego sosu. Gotować 2 do 3 protokół, aż zgęstnieje, ubijając w razie potrzeby.
Dodać cukier i wymieszać, następnie dodać szpinak, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorąco. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby szpinak pozostał ciepły.
Umieścić filety na patelni brojlerów, który został pokryty sprayem do gotowania.
Filety zalać sokiem z cytryny, a następnie równomiernie posypać bułką tartą. Kropka z pozostałym masłem. Broil 5 do 6 minut lub aż filety są nieprzezroczyste i okruchy chleba złoty. Na każdy z 4 talerzy posmarować szpinakiem, następnie ułożyć filet.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.