Smoky Potato Pancakes
Smoky Potato Pancakes to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieczenia ziemniaków, pieprz, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Smoky Potato Pancakes, Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec, oraz Smoky Potato Patelnia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Wyjąć boczek z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i pokruszyć.
Dodaj cebulę do kapiących na patelni i gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj por i czosnek; gotuj przez 2 minuty, często mieszając.
Połącz mieszankę cebuli, tarty ziemniak, ser cheddar, 3/4 łyżeczki soli, czarny pieprz i 2 duże jajka w średniej misce, dobrze mieszając.
Podzielić mieszaninę ziemniaków na 8 równych porcjach i kształtować każdą porcję w 1/2-cal-gruby patty. Wycisnąć wilgoć z każdego patty. Roztopić 1 łyżkę masła w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paszteciki do patelni; smażyć 2 minuty z każdej strony.
Przenieść paszteciki do blachy do pieczenia; piec w 350 przez 15 minut lub aż zestaw. Top z pokruszonym boczkiem i kwaśną śmietaną.