Smoky Chicken Corn Cakes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Smoky Chicken Corn Cakes. Jedna porcja zawiera 1281 kalorii, 115g białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.44 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę kukurydzianą, olej canolan, chipotle chilies w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smoky Chicken Corn Cakes, Smoky Barbecue Chicken, Bacon & Corn Dip, oraz Sałatka z fety, kukurydzy i kurczaka z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając widelca lub palców, rozdrobnij mięso z kurczaka, odrzucając skórę i kości. W średniej misce, połączyć mięso, chipotle, sok z limonki, 1/4 łyżeczka soli, cebula, pomidory, i kolendra; odstawić. W dużej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, pieprz i pozostałą sól. Wymieszaj jajka i ricottę, aż nie pozostaną grudki. Złóż kukurydzę.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Dla każdego ciasta kukurydzianego, łyżka o 1/4 szklanki ciasta na patelni i gotować, aż złoty kolor i ustawić na jednej stronie, 2 do 3 protokół. Używając szpatułki, Odwróć ciasta i gotuj jeszcze 1 minutę. Podzielić ciasta między poszczególne talerze i top z mieszaniny kurczaka.
Podawać z kwaśną śmietaną, w razie potrzeby. Wskazówka: zmniejsz ogień w tym naczyniu, zmniejszając posiekany chipotle o połowę lub upuszczając go całkowicie i używając tylko 1 łyżki sosu adobo.